Header Image

Marijn den Dulk (NEDERLAND)

Skating Techniques

Marijn den Dulk (37) kwam op zijn zevende in aanraking met ijshockey. Hij genoot zijn hele jeugdopleiding bij HIJS HOKIJ, Den Haag. Hij nam regelmatig deel aan kampen in Zweden en bleef constant bezig zichzelf te ontwikkelen. Op advies van coaches uit Zweden kwam hij daardoor al op zijn achttiende in aanraking met het trainersvak.

Nadat hij een aantal jaar op het hoogste niveau in Nederland gespeeld had, beproefde hij zijn geluk aan de andere kant van de wereld, in ijshockey-walhalla Canada. Marijn belandde in Montreal waar hij in 5 jaar tijd naam maakte als trainer. Hij werkte onder andere voor verschillende ‘highschool’ programma’s, verzorgde personal skills trainingen en coachte AAA teams.
Gedurende de zomers werkte hij op ijshockey kampen van Ivy League School Dartmouth College, de CCM Skills Camps, Hockey Canada en de Montreal Canadiens.
Na zijn avontuur in Canada pakte Marijn in 2011 en 2012 nog 2 jaar het spelen in de toenmalige Eredivisie op. Gedurende de laatste 9 seizoenen was Marijn hoofdtrainer van de Haagse jeugd.
Marijn is gespecialiseerd in het onderwijzen van schaatstechnieken voor zowel de beginnende spelers als de spelers op elite niveau. Bovendien kan hij e.e.a. goed overbrengen; naast Nederlands spreekt hij namelijk ook Engels, Frans en Duits.