Header Image

Ken Eddy (USA)

Shoot and Stickhandling

Ken komt uit Minnesota (VS) begon met ijshockey toen hij net 4 jaar was. Vanaf die dag werd hockey een deel van zijn leven. Nadat hij zelf gestopt was met het spelen van hockey, wilde hij aan anderen datgene doorgeven, wat hem zoveel gegeven had.

Hij is er diep van overtuigd dat spelers van ijshockey en andere teamsporten, sterke karaktereigenschappen ontwikkelen. Dat je door het spelen in een team vele levenslessen krijgt aangereikt. Het spelen in en met een team bestaat uit het kunnen omgaan met tegenslag, het leren van fouten en het weten van hoe je moet winnen. Net zoals in het leven.

Ken’s belangrijkste focus ligt erin wat het beste is voor de sportmens, het opbouwen van een goede speler en zeer zeker net zo belangrijk, het opbouwen van een goed mens.
In zijn hockeyleven heeft Ken geleerd dat er slechts twee dingen zijn waar je controle over hebt. Je inzet en je houding. Met deze twee zal de weg naar succes voor je vrijgemaakt worden. Hij leert de speler zich te concentreren op zijn deelname en houding. Hij gelooft in positieve feedback. Met negativiteit sta je jezelf en anderen alleen maar in de weg.

Zoals hijzelf altijd weer graag eindigt met de woorden:

“Do the right things, even if no one is watching”.


[/vc_column