Header Image

Andy Tenbult (Can)

Shoot and Stickhandling

Andy Tenbult is geboren en getogen in de plaats Sudbury, provincie Ontario, Canada. Hij is de organisator van Hockey Camp Europe. In zijn derde levensjaar trekt Andy zijn schaatsen aan en begeeft zich op het ijs. Het is chemie tussen deze twee die een leven lang zal voortduren. Op 4-jarige leeftijd begint Andy met ijshockey en speelt hij mee met teams van een ouder leeftijdsniveau. Hij doet er alles voor om zichzelf, zijn teamgenoot en zijn team te ontwikkelen en zich te verbeteren. Teamgoals zijn voor hem net zo belangrijk als individuele goals. Tot en met zijn 18de levensjaar speelt hij mee op het hoogste niveau van Canada. In zijn 19de levensjaar krijgt hij de kans aangeboden om als ijshockeyspeler de oceaan over te steken. Hij grijpt deze kans aan en komt naar Nederland, het land van zijn voorouders.
Hier zet hij zijn ijshockeycarrière voort en speelt hij 17 jaar als professional. Als speler en/of coach is hij goed voor 5 Nederlandse kampioenschappen en 7 Bekers. Na zijn carrière als professioneel speler blijft Andy werkzaam in datgene wat hij het liefst doet: ijshockey. Hij geniet elke minuut en velen zullen dat bevestigen als ze hem gedreven aan het werk zien. Andy laat duidelijk sporen achter in de ijshockeywereld: tot op de dag van vandaag is Andy Tenbult voor vele ijshockeyclubs/ spelers, kenners en liefhebbers een begrip in binnen- en buitenland. Andy’s boodschap is kort en krachtig: “My life long goal has always been: make everyone better. If you do this, you will be better”.
Nadat hij jaren gewerkt heeft bij verschillende hockeykamps in Canada, de VS, Tjechië, Nederland en Zweden, besloot hij om in 2015 samen een eigen hockeykamp in Nederland te beginnen. Zijn was en is nog steeds om het beste van al deze kampen te combineren in een jaarlijks terugkerend kamp met internationale en nationale coaches en daarbij steeds vooruit te streven met hulp van de ontwikkelingen op gezond sportgebied voor spelers op alle niveaus.